Martinovy podkovy
Ingredience
Citronová kůra |
0.5 kávová lžička |
Cukr krupice |
4 dkg |
Cukr vanilka |
2 dkg |
Droždí |
2 dkg |
Máslo čerstvé |
5 dkg |
Mléko polotučné |
0.25 l |
Mouka polohrubá |
25 dkg |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- V míse utřeme máslo s cukrem, žloutky a citronovou kůrou. Přilijeme vykynutý kvásek a vlažné mléko. Přidáváme mouku a osolíme. Těsto dáme vykynout, potom ho krájíme na obdélníky, potíráme makovou nádivkou. Uděláme z obdélníků větší rohlíčky, které na koncích nařízneme nožem. Necháme ještě chvilku kynout, potřeme žloutkem a pečeme v rozehřáté troubě dočervena.
- Ještě teplé podkovy posypeme vanilkovým cukrem.