Martinovy podkovy

Martinovy podkovy - obrázek

Ingredience


Citronová kůra 0.5 kávová lžička
Cukr krupice 4 dkg
Cukr vanilka 2 dkg
Droždí 2 dkg
Máslo čerstvé 5 dkg
Mléko polotučné 0.25 l
Mouka polohrubá 25 dkg
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse utřeme máslo s cukrem, žloutky a citronovou kůrou. Přilijeme vykynutý kvásek a vlažné mléko. Přidáváme mouku a osolíme. Těsto dáme vykynout, potom ho krájíme na obdélníky, potíráme makovou nádivkou. Uděláme z obdélníků větší rohlíčky, které na koncích nařízneme nožem. Necháme ještě chvilku kynout, potřeme žloutkem a pečeme v rozehřáté troubě dočervena.
  2. Ještě teplé podkovy posypeme vanilkovým cukrem.