Kynuté knedlíky se švestkami
Ingredience
Cukr krupice |
1 dkg |
Droždí |
1 dkg |
Máslo čerstvé |
1 dkg |
Mléko polotučné |
0.25 l |
Mouka polohrubá |
30 dkg |
Sůl |
1 špetka |
Švestky |
25 dkg |
Tvaroh tvrdý |
3 dkg |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |




-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- V míse si smícháme prosátou mouku, cukr a sůl. Přilijeme vykynutý kvásek z droždí a postupně přidáváme vlažné mléko s rozupištěným máslem a žloutkem. Zaděláme těsto, které necháme vykynout. Z něj pak krájíme kousky, které plníme celými švestkami. Knedlíky necháme ještě kynout pod ubrouskem a potom vaříme v osolené vodě 5-8 minut. V průběhu vaření knedlíky obrátíme. Když je vytáhneme, propícháme je vidličkou a servírujeme posypané cukrem, strouhaným tvarohem a přelité máslem.