Kynuté knedlíky se švestkami

Ingredience


Cukr krupice 1 dkg
Droždí 1 dkg
Máslo čerstvé 1 dkg
Mléko polotučné 0.25 l
Mouka polohrubá 30 dkg
Sůl 1 špetka
Švestky 25 dkg
Tvaroh tvrdý 3 dkg
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse si smícháme prosátou mouku, cukr a sůl. Přilijeme vykynutý kvásek z droždí a postupně přidáváme vlažné mléko s rozupištěným máslem a žloutkem. Zaděláme těsto, které necháme vykynout. Z něj pak krájíme kousky, které plníme celými švestkami. Knedlíky necháme ještě kynout pod ubrouskem a potom vaříme v osolené vodě 5-8 minut. V průběhu vaření knedlíky obrátíme. Když je vytáhneme, propícháme je vidličkou a servírujeme posypané cukrem, strouhaným tvarohem a přelité máslem.