Francouzské koblížky

Ingredience


Citronová kůra 0.5 kávová lžička
Cukr krupice 200 g
Cukr vanilka 20 g
Droždí 20 g
Hrozinky 4 g
Máslo čerstvé 200 g
Mléko polotučné 0.25 l
Mouka polohrubá 250 g
Olej rostlinný 200 ml
Rum 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy si dáme prosátou mouku, cukr, sůl a citronovou kůru. Přilijeme vykynutý kvásek, přidáme rozpuštěné máslo, žloutky a rum. Vypracujeme řidší těsto, do kterého dáme rozinky a necháme ho vykynout. Lžící lijeme do rozpáleného tuku těsto tak, aby se vytvořily kuličky. Osmažíme je, a potom osušíme ubrousky.
  2. Sypeme vanilkovým cukrem.