Francouzské koblížky
Ingredience
Citronová kůra |
0.5 kávová lžička |
Cukr krupice |
200 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Droždí |
20 g |
Hrozinky |
4 g |
Máslo čerstvé |
200 g |
Mléko polotučné |
0.25 l |
Mouka polohrubá |
250 g |
Olej rostlinný |
200 ml |
Rum |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 7 porcí
- Do mísy si dáme prosátou mouku, cukr, sůl a citronovou kůru. Přilijeme vykynutý kvásek, přidáme rozpuštěné máslo, žloutky a rum. Vypracujeme řidší těsto, do kterého dáme rozinky a necháme ho vykynout. Lžící lijeme do rozpáleného tuku těsto tak, aby se vytvořily kuličky. Osmažíme je, a potom osušíme ubrousky.
- Sypeme vanilkovým cukrem.