Čokoládové koule
Ingredience
Čokoláda bílá |
90 g |
Čokoláda na vaření |
90 g |
Cukr krupice |
72 g |
Cukr moučkový |
56 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka polohrubá |
200 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Obě čokolády, každou zvlášť, rozpustíme ve vodní lázni a odložíme stranou.
- Našleháme cukr, máslo a vejce, přidáme prosátou mouku.
- Vzniklé těsto rozpůlíme na dva díly, ke každému přidáme jednu rozpuštěnou čokoládu.
- Když máme těsta smíchaná, necháme je na 30 minut ztuhnout v chladničce.
- Předehřejeme troubu na 190 °C a plech na pečení vymažeme tukem.
- Z těst lžící vykrajujeme hroudy, ty pak v ruce vytvarujeme do koulí, které pokládáme na připravený plech.
- Pečeme 12 minut. Když jsou koule hotové, stačí je poprášit moučkovým cukrem a můžeme servírovat.