Čokoládové koule

Čokoládové koule - obrázek

Ingredience


Čokoláda bílá 90 g
Čokoláda na vaření 90 g
Cukr krupice 72 g
Cukr moučkový 56 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka polohrubá 200 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Obě čokolády, každou zvlášť, rozpustíme ve vodní lázni a odložíme stranou.
  2. Našleháme cukr, máslo a vejce, přidáme prosátou mouku.
  3. Vzniklé těsto rozpůlíme na dva díly, ke každému přidáme jednu rozpuštěnou čokoládu.
  4. Když máme těsta smíchaná, necháme je na 30 minut ztuhnout v chladničce.
  5. Předehřejeme troubu na 190 °C a plech na pečení vymažeme tukem.
  6. Z těst lžící vykrajujeme hroudy, ty pak v ruce vytvarujeme do koulí, které pokládáme na připravený plech.
  7. Pečeme 12 minut. Když jsou koule hotové, stačí je poprášit moučkovým cukrem a můžeme servírovat.