Sušenky ve skořicovém závoji

Ingredience


Cukr moučkový 350 g
Cukr vanilka 1 ks
Máslo čerstvé 115 g
Mléko polotučné 65 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 400 g
Ořechy vlašské 55 g
Skořice mletá 2 polévková lžíce
Soda jedlá 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo utřeme do pěny, přidáme polovinu dávky cukru s vanilkovým cukrem. Do pěny pečlivě vmícháme mléko a vejce. Do této směsi zamícháme mouku se sodou a jemně nasekané ořechy. Hotové těsto necháme 15 minut odpočinout v chladničce.
  2. Z těsta tvoříme kuličky velikosti zhruba vlašského ořechu, které obalíme ve směsi zbylého cukru a skořice. Klademe na plech vyložený pečicím papírem, ve vzdálenosti cca 5 cm od sebe. Z kuliček tvoříme placičky, které pečeme v troubě předehřáté na 190 °C. Placičky pečeme, dokud nedostanou zlatavou barvu (přibližně 10 minut). Upečené placičky necháme vychladnout na mřížce nebo válu.