Provensálská obloha
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chléb pšeničný (bílý) |
100 g |
Cibule |
30 g |
Houby čerstvé |
100 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Olej olivový |
20 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
30 g |
Provensálské koření |
1 špetka |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přisypeme cibuli, prolisovaný česnek a na kousky potrhaný bílý chléb. Krátce orestujeme, zasypeme provensálským kořením, osolíme a opepříme.
- Rajčata rozpůlíme, zbavíme jádřinců a naplníme směsí z pánve.
- Na talíři okolo rajčat pokládáme plátky hub, které jsme orestovali na másle. Vše ještě posypeme sekanou petrželkou.
- Tato obloha je vhodná k pečeným masům.