Provensálská obloha

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chléb pšeničný (bílý) 100 g
Cibule 30 g
Houby čerstvé 100 g
Máslo čerstvé 50 g
Olej olivový 20 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 30 g
Provensálské koření 1 špetka
Rajčata 4 ks
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přisypeme cibuli, prolisovaný česnek a na kousky potrhaný bílý chléb. Krátce orestujeme, zasypeme provensálským kořením, osolíme a opepříme.
  2. Rajčata rozpůlíme, zbavíme jádřinců a naplníme směsí z pánve.
  3. Na talíři okolo rajčat pokládáme plátky hub, které jsme orestovali na másle. Vše ještě posypeme sekanou petrželkou.
  4. Tato obloha je vhodná k pečeným masům.