Závitky z krůtího masa s játrovou náplní
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Játra drůbeží |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
1 hrst |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
20 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Krůtí maso |
400 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Salát hlávkový |
1 ks |
Strouhanka |
20 g |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
20 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejdříve si připravíme náplň: Nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme nadrobno nakrájená játra, opečeme, vmícháme strouhanku a zalijeme vejci, která opepříme a osolíme. Přidáme petržel a necháme ztuhnout.
- Plátky masa naklepeme, osolíme, naplníme směsí, svineme a převážeme nití. Obalíme v klasickém trojobalu a smažíme na tuku ze všech stran. Hlávkový salát použijeme na ozdobu.