Mořská polévka
Ingredience
Celer - nať |
2 ks |
Česnek |
5 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Mrkev kořen |
1 ks |
Okouník mořský |
300 g |
Olej olivový |
1 dl |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel kořen |
1 ks |
Petržel - nať |
3 ks |
Rýže loupaná |
60 g |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Víno bílé |
1 dl |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou a naporcovanou rybu dáme vařit do osolené vody, uvaříme doměkka a vývar přecedíme do druhého hrnce. Přidáme k němu olivový olej, na kostičky pokrájenou cibuli, petržel, mrkev, nakrájenou petrželovou a celerovou nať, česnek a černý pepř. Zeleninu vaříme 15 minut, paoté k ní přidáme propranou rýži a vaříme dalších 20 minut.
- Maso z uvařené ryby obereme a vložíme zpět do vývaru, necháme přejít varem, přilijeme 1 dl bílého vína a dochutíme citronovou šťávou podle chuti a podáváme.