Mořská polévka

Ingredience


Celer - nať 2 ks
Česnek 5 stroužek
Cibule 1 ks
Citrony 1 ks
Mrkev kořen 1 ks
Okouník mořský 300 g
Olej olivový 1 dl
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel kořen 1 ks
Petržel - nať 3 ks
Rýže loupaná 60 g
Sůl 1 polévková lžíce
Víno bílé 1 dl
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou a naporcovanou rybu dáme vařit do osolené vody, uvaříme doměkka a vývar přecedíme do druhého hrnce. Přidáme k němu olivový olej, na kostičky pokrájenou cibuli, petržel, mrkev, nakrájenou petrželovou a celerovou nať, česnek a černý pepř. Zeleninu vaříme 15 minut, paoté k ní přidáme propranou rýži a vaříme dalších 20 minut.
  2. Maso z uvařené ryby obereme a vložíme zpět do vývaru, necháme přejít varem, přilijeme 1 dl bílého vína a dochutíme citronovou šťávou podle chuti a podáváme.