Spirálky z čokolády a ořechů

Ingredience


Cukr krupice 36 g
Droždí 2 g
Máslo čerstvé 7 polévková lžíce
Mléko polotučné 4 polévková lžíce
Mouka polohrubá 400 g
Ořechy vlašské 54 g
Ovesné vločky 80 g
Sirup javorový 3 polévková lžíce
Skořice mletá 0.5 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Voda pitná 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme hlubokou formu na dort, kterou vymažeme tukem. V míse rozmícháme 4 lžíce másla, mouku a skořici. Do vzniklé směsi vmícháme droždí a 1/4 cukru. V jiné míse promícháme žloutky, vodu a mléko. Vzniklou hmotu přidáme k již připravené směsi. Důkladně promícháme. Těsto rozválíme do obdélníku, pomažeme zbylým rozpuštěným máslem a rovnoměrně posypeme zbylým cukrem, ovesnými vločkami a ořechy. Nakonec těsto zabalíme, podobně jako roládu a krájíme na stejně silné plátky, asi 1 cm silné.
  2. Vezmeme předem připravenou dortovou formu a nakrájené těsto vkládáme do formy, těsně vedle sebe. Takto ve formě necháme odpočinout cca 1,5 hodiny. Předehřejeme troubu na 220°C a pečeme 35 minut dozlatova. Po upečení necháme spirálky vychladnout.
  3. Servírujeme pokapané javorovým sirupem.