Spirálky z čokolády a ořechů
Ingredience
Cukr krupice |
36 g |
Droždí |
2 g |
Máslo čerstvé |
7 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
4 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
400 g |
Ořechy vlašské |
54 g |
Ovesné vločky |
80 g |
Sirup javorový |
3 polévková lžíce |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
125 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Připravíme hlubokou formu na dort, kterou vymažeme tukem. V míse rozmícháme 4 lžíce másla, mouku a skořici. Do vzniklé směsi vmícháme droždí a 1/4 cukru. V jiné míse promícháme žloutky, vodu a mléko. Vzniklou hmotu přidáme k již připravené směsi. Důkladně promícháme. Těsto rozválíme do obdélníku, pomažeme zbylým rozpuštěným máslem a rovnoměrně posypeme zbylým cukrem, ovesnými vločkami a ořechy. Nakonec těsto zabalíme, podobně jako roládu a krájíme na stejně silné plátky, asi 1 cm silné.
- Vezmeme předem připravenou dortovou formu a nakrájené těsto vkládáme do formy, těsně vedle sebe. Takto ve formě necháme odpočinout cca 1,5 hodiny. Předehřejeme troubu na 220°C a pečeme 35 minut dozlatova. Po upečení necháme spirálky vychladnout.
- Servírujeme pokapané javorovým sirupem.