Oplatky se skořicí
Ingredience
Cukr moučkový |
0.25 kg |
Kakao - prášek |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce |
Skořice mletá |
0.5 polévková lžíce |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Nejprve ušleháme vaječný bílek do tuhého sněhu, postupně přidáváme cukr. Do sněhu přimícháme mouku a máslo. Do jiné mísy odebereme 3 lžíce směsi. V další míse promícháme skořici, kakaový prášek a větší část ušlehaných bílků.
- Předehřejeme troubu na 220°C. Důkladně promíchanou směs, klademe lžící na předem připravený plech. Hromádky klademe dostatečně daleko od sebe, poté každou z hromádek lžící vytvarujeme do kulatých placek. Nakonec na jednotlivé placky lžící rozetřeme zbylý, bílý sníh v míse. Tak vytvoříme mramorový efekt.
- Pečeme 5 minut do zhnědnutí. Podáváme vychladlé.