Oplatky se skořicí

Ingredience


Cukr moučkový 0.25 kg
Kakao - prášek 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Mouka polohrubá 2 polévková lžíce
Skořice mletá 0.5 polévková lžíce
Vaječný bílek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve ušleháme vaječný bílek do tuhého sněhu, postupně přidáváme cukr. Do sněhu přimícháme mouku a máslo. Do jiné mísy odebereme 3 lžíce směsi. V další míse promícháme skořici, kakaový prášek a větší část ušlehaných bílků.
  2. Předehřejeme troubu na 220°C. Důkladně promíchanou směs, klademe lžící na předem připravený plech. Hromádky klademe dostatečně daleko od sebe, poté každou z hromádek lžící vytvarujeme do kulatých placek. Nakonec na jednotlivé placky lžící rozetřeme zbylý, bílý sníh v míse. Tak vytvoříme mramorový efekt.
  3. Pečeme 5 minut do zhnědnutí. Podáváme vychladlé.