Drůbeží játra s jablky na červeném víně
Ingredience
Jablka |
2 ks |
Játra drůbeží |
500 g |
Mandle plátky |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tuk |
2 polévková lžíce |
Veka |
8 krajíc |
Víno červené |
50 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěná a omytá drůbeží játra nakrájíme na plátky. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kolečka. Na pánvi na tuku opečeme játra spolu s jablky, vše zalijeme červeným vínem a krátce podusíme. Podle chuti osolíme.
- Při podávání pokrm posypeme plátky opražených mandlí. Ke každé porci podáváme nasucho opečené krajíčky veky.