Drůbeží játra s jablky na červeném víně

Ingredience


Jablka 2 ks
Játra drůbeží 500 g
Mandle plátky 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Tuk 2 polévková lžíce
Veka 8 krajíc
Víno červené 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěná a omytá drůbeží játra nakrájíme na plátky. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kolečka. Na pánvi na tuku opečeme játra spolu s jablky, vše zalijeme červeným vínem a krátce podusíme. Podle chuti osolíme.
  2. Při podávání pokrm posypeme plátky opražených mandlí. Ke každé porci podáváme nasucho opečené krajíčky veky.