Kuřecí kapsa se špenátem a slaninou

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Bazalka 1 ks
Česnek 4 stroužek
Kuřecí prsa 600 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Ořechy vlašské 1 hrst
Pepř bílý 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Špenát listový čerstvý 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Niva (Rokfór) 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí prsíčka omyjeme a nařízneme do nich kapsu. Špenát omyjeme a osolíme, slaninu nakrájíme na hranolky a obojí naplníme do připravených kapes. Maso sepneme párátky, opečeme na pánvi na oleji, mírně podlijeme a krátce podusíme. Nivu nastrouháme a zvolna na mírném ohni rozpustíme. Přidáme na plátky nakrájený česnek, pepř, zalijeme smetanou a za stálého míchání chvíli povaříme.
  2. Měkké maso nakrájíme na kousky jako roládu a upravíme na talíře. Přelijeme omáčkou a ozdobíme bazalkou a mletými oříšky.