Kuřecí kapsa se špenátem a slaninou
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Bazalka |
1 ks |
Česnek |
4 stroužek |
Kuřecí prsa |
600 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
1 hrst |
Pepř bílý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Špenát listový čerstvý |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Niva (Rokfór) |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí prsíčka omyjeme a nařízneme do nich kapsu. Špenát omyjeme a osolíme, slaninu nakrájíme na hranolky a obojí naplníme do připravených kapes. Maso sepneme párátky, opečeme na pánvi na oleji, mírně podlijeme a krátce podusíme. Nivu nastrouháme a zvolna na mírném ohni rozpustíme. Přidáme na plátky nakrájený česnek, pepř, zalijeme smetanou a za stálého míchání chvíli povaříme.
- Měkké maso nakrájíme na kousky jako roládu a upravíme na talíře. Přelijeme omáčkou a ozdobíme bazalkou a mletými oříšky.