Zelenina s holandskou omáčkou
Ingredience
Brokolice |
350 g |
Cibulka jarní |
5 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mrkev kořen |
300 g |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Víno bílé |
250 ml |
Vývar zeleninový |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou, na růžičky rozebranou brokolici povaříme chvíli ve vývaru. Přidáme očištěnou, na plátky nakrájenou mrkev a vše uvaříme doměkka. Na rozehřátém oleji podusíme na kousky nakrájenou cibulku, asi 2 minuty. Žloutky, sůl, pepř a víno šleháme ve vodní lázni. Když začne omáčka houstnout, přidáme rozpuštěné máslo a citronovou šťávu. Měkkou zeleninu scedíme, upravíme na mísu a přelijeme omáčkou. Okořeníme pepřem a posypeme nasekanou petrželkou.