Zelenina s holandskou omáčkou

Ingredience


Brokolice 350 g
Cibulka jarní 5 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 50 g
Mrkev kořen 300 g
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Víno bílé 250 ml
Vývar zeleninový 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou, na růžičky rozebranou brokolici povaříme chvíli ve vývaru. Přidáme očištěnou, na plátky nakrájenou mrkev a vše uvaříme doměkka. Na rozehřátém oleji podusíme na kousky nakrájenou cibulku, asi 2 minuty. Žloutky, sůl, pepř a víno šleháme ve vodní lázni. Když začne omáčka houstnout, přidáme rozpuštěné máslo a citronovou šťávu. Měkkou zeleninu scedíme, upravíme na mísu a přelijeme omáčkou. Okořeníme pepřem a posypeme nasekanou petrželkou.