Gratinované dršťky se smetanou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
130 g |
Cibule červená |
60 g |
Dršťky vařené |
400 g |
Kmín celý |
1 špetka |
Majoránka |
1 špetka |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
150 g |
Víno bílé |
50 ml |
Voda pitná |
250 ml |
Žampiony čerstvé |
140 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Předvařené, na nudličky nakrájené dršťky orestujeme na nakrájené cibuli dozlatova. Zalijeme vodou, přidáme koření a povaříme asi 15 minut. Očištěné, na plátky nakrájené žampiony orestujeme. Ze sádla a hladké mouky připravíme světlou jíšku a spolu se žampiony vmícháme k dršťkám. Pro zjemnění přilijeme smetanu.
- Na rozpálené pánvi orestujeme nakrájenou červenou cibuli a nasekaný česnek, zalijeme vínem a přidáme dršťky. Směs vložíme do zapékací mísy a posypeme nastrouhaným sýrem.
- Pokrm gratinujeme několik minut ve vyhřáté troubě.