Gratinované dršťky se smetanou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 130 g
Cibule červená 60 g
Dršťky vařené 400 g
Kmín celý 1 špetka
Majoránka 1 špetka
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 150 g
Víno bílé 50 ml
Voda pitná 250 ml
Žampiony čerstvé 140 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Předvařené, na nudličky nakrájené dršťky orestujeme na nakrájené cibuli dozlatova. Zalijeme vodou, přidáme koření a povaříme asi 15 minut. Očištěné, na plátky nakrájené žampiony orestujeme. Ze sádla a hladké mouky připravíme světlou jíšku a spolu se žampiony vmícháme k dršťkám. Pro zjemnění přilijeme smetanu.
  2. Na rozpálené pánvi orestujeme nakrájenou červenou cibuli a nasekaný česnek, zalijeme vínem a přidáme dršťky. Směs vložíme do zapékací mísy a posypeme nastrouhaným sýrem.
  3. Pokrm gratinujeme několik minut ve vyhřáté troubě.