Jarní obloha
Ingredience
Brambory rané |
400 g |
Cibulka jarní |
50 g |
Hrášek |
50 g |
Karotka |
50 g |
Kedlubna |
50 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Pažitka |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Ředkev |
50 g |
Ředkvička |
50 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nové brambory omyjeme a uvaříme celé ve slané vodě. Oloupeme je až po uvaření a nakrájíme na plátky. Karotku a ředkvičky nakrájíme na kolečka, kedlubnu a ředkev na kostičky. Jarní cibulku pokrájíme nadrobno. Na pánvi rozpustíme máslo, k zelenině přidáme ještě hrášek a vše na másle orestujeme 2-3 minuty. Nerestujeme příliš dlouho, aby zelenina zůstala lehce křupavá. Podle chuti osolíme a opepříme. Na talíř pokládáme plátky brambor a na ně upravíme orestovanou jarní zeleninu. Nakonec posypeme jemně posekanou pažitkou.