Jarní obloha

Ingredience


Brambory rané 400 g
Cibulka jarní 50 g
Hrášek 50 g
Karotka 50 g
Kedlubna 50 g
Máslo čerstvé 60 g
Pažitka 20 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Ředkev 50 g
Ředkvička 50 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nové brambory omyjeme a uvaříme celé ve slané vodě. Oloupeme je až po uvaření a nakrájíme na plátky. Karotku a ředkvičky nakrájíme na kolečka, kedlubnu a ředkev na kostičky. Jarní cibulku pokrájíme nadrobno. Na pánvi rozpustíme máslo, k zelenině přidáme ještě hrášek a vše na másle orestujeme 2-3 minuty. Nerestujeme příliš dlouho, aby zelenina zůstala lehce křupavá. Podle chuti osolíme a opepříme. Na talíř pokládáme plátky brambor a na ně upravíme orestovanou jarní zeleninu. Nakonec posypeme jemně posekanou pažitkou.