Vepřové kotlety s dušeným ovocem
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
30 g |
Hroznové víno |
200 g |
Jablka |
3 ks |
Olej rostlinný |
50 ml |
Ořechy vlašské |
1 hrst |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřové kotlety |
600 g |
Víno bílé |
500 ml |
Voda pitná |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté kotlety naklepeme, osolíme a opečeme na oleji. Vyjmeme a necháme na teplém místě. Cukr na pánvi zkaramelizujeme, zalijeme 1 lžičkou vody a chvíli povaříme. Přidáme omyté hroznové víno, omytá, na dílky nakrájená jablka, zalijeme bílým vínem a podusíme. Pečené kotlety upravíme na talíře, pokryjeme dušeným ovocem a posypeme nasekanými ořechy. Ovoce zakapeme trochou citronové šťávy.
- Vhodnou přílohou je rýže.