Vepřové kotlety s dušeným ovocem

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr krupice 30 g
Hroznové víno 200 g
Jablka 3 ks
Olej rostlinný 50 ml
Ořechy vlašské 1 hrst
Sůl 1 kávová lžička
Vepřové kotlety 600 g
Víno bílé 500 ml
Voda pitná 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté kotlety naklepeme, osolíme a opečeme na oleji. Vyjmeme a necháme na teplém místě. Cukr na pánvi zkaramelizujeme, zalijeme 1 lžičkou vody a chvíli povaříme. Přidáme omyté hroznové víno, omytá, na dílky nakrájená jablka, zalijeme bílým vínem a podusíme. Pečené kotlety upravíme na talíře, pokryjeme dušeným ovocem a posypeme nasekanými ořechy. Ovoce zakapeme trochou citronové šťávy.
  2. Vhodnou přílohou je rýže.