Dušená telecí plec s bílým vínem
Ingredience
Bazalka |
1 ks |
Celer - nať |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Majoránka |
1 špetka |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí plec |
600 g |
Víno bílé |
100 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na kostky a osmahneme v kastrole na oleji. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme a přidáme prolisovaný česnek, nakrájenou celerovou nať, rozemnutou majoránku a bazalku. Osolíme, opepříme, podlijeme vodou a za občasného podlévání zvolna dusíme doměkka. Potom necháme vysmahnout tekutinu, přisypeme mouku, promícháme, přilijeme víno a tolik vody, aby maso bylo zakryté. Ještě chvíli zvolna povaříme.
- Podáváme s vařenými těstovinami.