Sicilská obloha
Ingredience
Bramborové noky |
400 g |
Cibule |
1 ks |
Hrášek |
50 g |
Lanýž |
50 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Telecí brzlík |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Bramborové noky uvaříme ve slané vodě, scedíme a necháme okapat.
- Telecí brzlík vložíme do hrnce, podlijeme vodou, přidáme 1 menší celou cibuli, sůl a pepř. Hrnec přikryjeme a dusíme 25 minut doměkka. Dušený brzlík nakrájíme na plátky a ještě zlehka orestujeme na másle. Na stejné pánvi orestujeme proužky lanýžů s hráškem. Na talíř položíme noky, přes ně dáme plátky brzlíku a ozdobíme lanýži s hráškem.
- Tato obloha je vhodná k drůbeži.