Francouzské telecí závitky s vepřovým masem
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Cibulka jarní |
100 g |
Hovězí vývar základní |
0.5 l |
Majoránka |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
40 g |
Šalvěj čerstvá |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí kýta |
400 g |
Tymián čerstvý |
1 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřová plec |
250 g |
Víno bílé |
200 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté telecí maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme. Vepřovou plec omyjeme, umeleme, přidáme očištěnou, nadrobno nakrájenou cibulku, tymián, vejce, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Vše dobře promícháme. Směs rozdělíme na telecí plátky, které svineme a převážeme nití. Závitky opečeme na sádle, přidáme 2 oloupané, na kolečka nakrájené cibule, šalvěj, majoránku a rajčatový protlak. Podlijeme vínem a vývarem, vložíme do trouby a upečeme doměkka.
- Závitky pečeme nejdříve pod pokličkou a krátce před dopečením pokličku odstraníme.