Francouzské telecí závitky s vepřovým masem

Ingredience


Cibule 2 ks
Cibulka jarní 100 g
Hovězí vývar základní 0.5 l
Majoránka 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Sádlo škvařené 40 g
Šalvěj čerstvá 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Telecí kýta 400 g
Tymián čerstvý 1 ks
Vejce slepičí 1 ks
Vepřová plec 250 g
Víno bílé 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté telecí maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme. Vepřovou plec omyjeme, umeleme, přidáme očištěnou, nadrobno nakrájenou cibulku, tymián, vejce, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Vše dobře promícháme. Směs rozdělíme na telecí plátky, které svineme a převážeme nití. Závitky opečeme na sádle, přidáme 2 oloupané, na kolečka nakrájené cibule, šalvěj, majoránku a rajčatový protlak. Podlijeme vínem a vývarem, vložíme do trouby a upečeme doměkka.
  2. Závitky pečeme nejdříve pod pokličkou a krátce před dopečením pokličku odstraníme.