Talleyrandova obloha
Ingredience
Játra husí |
100 g |
Lanýž |
100 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Špagety, Makarony |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Gruyére |
50 g |
Sýr Parmezán |
50 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Vložíme do mísy a vmícháme máslo. Na pánvi rozpustíme 50 g másla, husí játra pokrájíme na větší kostky, lanýže na proužky a na másle obojí osmažíme. Oba sýry nastrouháme na jemném struhadle a spolu s játry a lanýži vmícháme do těstovin. Osolíme a opepříme.
- Na talíři upravíme makarony do věnce a zalijeme šťávou z pečené drůbeže, pro kterou je tato obloha určena.