Opékaná rýže s vejci
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibulka jarní |
4 ks |
Hrášek |
130 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Omáčka sojová světlá |
1 polévková lžíce |
Rýže loupaná |
150 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
350 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Propláchnutou rýži vaříme ve vodě 12 minut, vodu slijeme a rýži propláchneme studenou vodou.
- V teflonové pánvi zvolna mícháme rozšlehaná vejce do ztuhnutí.
- Ve woku rozehřejeme olej a pánví zakroužíme, aby olej pokryl stěny pánve. Přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nakrájené cibulky a předem uvařený hrášek. Za občasného míchání zahříváme 2 minuty. Potom vmícháme uvařenou rýži. Do woku přidáme vejce, sójovou omáčku a špetku soli. Vše dobře promícháme.
- Pokrm rozdělíme do misek, ozdobíme cibulkovou natí a podáváme.