Opékaná rýže s vejci

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibulka jarní 4 ks
Hrášek 130 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Omáčka sojová světlá 1 polévková lžíce
Rýže loupaná 150 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 350 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Propláchnutou rýži vaříme ve vodě 12 minut, vodu slijeme a rýži propláchneme studenou vodou.
  2. V teflonové pánvi zvolna mícháme rozšlehaná vejce do ztuhnutí.
  3. Ve woku rozehřejeme olej a pánví zakroužíme, aby olej pokryl stěny pánve. Přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nakrájené cibulky a předem uvařený hrášek. Za občasného míchání zahříváme 2 minuty. Potom vmícháme uvařenou rýži. Do woku přidáme vejce, sójovou omáčku a špetku soli. Vše dobře promícháme.
  4. Pokrm rozdělíme do misek, ozdobíme cibulkovou natí a podáváme.