Opékaná rýže s vepřovou kýtou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Cukr třtinový 1 kávová lžička
Hrášek 60 g
Olej arašídový (podzemnicový) 2 polévková lžíce
Omáčka sojová světlá 1 polévková lžíce
Rajčata 2 ks
Rýže loupaná 150 g
Vejce slepičí 2 ks
Vepřová kýta 250 g
Voda pitná 350 ml
Žampiony čerstvé 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Propláchnutou rýži vaříme ve vodě asi 15 minut, vodu slijeme a rýži propláchneme. Ve woku rozehřejeme olej, přidáme oloupanou, na osminky nakrájenou cibuli a omyté, na tenké plátky nakrájené vepřové maso. Opékáme asi 4 minuty dozlatova. Do woku přidáme na plátky nakrájené žampiony, prolisovaný česnek a opékáme 1 minutu. Vmícháme sójovou omáčku, cukr a zahříváme 2 minuty. Nakonec přisypeme vařenou rýži, oloupaná, nadrobno nakrájená rajčata a předem uvařený hrášek, vše promícháme a směs vyjmeme na nahřátý talíř. Do woku vlijeme rozšlehaná vejce a mícháme do ztuhnutí. Vrátíme zpět směs s rýží a promícháme s vejci.
  2. Pokrm upravíme na nahřáté talíře a ihned podáváme.