Opékaná rýže s vepřovou kýtou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cukr třtinový |
1 kávová lžička |
Hrášek |
60 g |
Olej arašídový (podzemnicový) |
2 polévková lžíce |
Omáčka sojová světlá |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
2 ks |
Rýže loupaná |
150 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřová kýta |
250 g |
Voda pitná |
350 ml |
Žampiony čerstvé |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Propláchnutou rýži vaříme ve vodě asi 15 minut, vodu slijeme a rýži propláchneme. Ve woku rozehřejeme olej, přidáme oloupanou, na osminky nakrájenou cibuli a omyté, na tenké plátky nakrájené vepřové maso. Opékáme asi 4 minuty dozlatova. Do woku přidáme na plátky nakrájené žampiony, prolisovaný česnek a opékáme 1 minutu. Vmícháme sójovou omáčku, cukr a zahříváme 2 minuty. Nakonec přisypeme vařenou rýži, oloupaná, nadrobno nakrájená rajčata a předem uvařený hrášek, vše promícháme a směs vyjmeme na nahřátý talíř. Do woku vlijeme rozšlehaná vejce a mícháme do ztuhnutí. Vrátíme zpět směs s rýží a promícháme s vejci.
- Pokrm upravíme na nahřáté talíře a ihned podáváme.