Flíčky dušené s hlávkovým zelím
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Slanina vepřová |
200 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Těstoviny flíčky |
500 g |
Voda pitná |
2 l |
Zelí hlávkové bílé |
800 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme na cedníku okapat. Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a zpěníme ji. Vsypeme očištěné, nadrobno nakrájené hlávkové zelí, osolíme a dusíme doměkka. K měkkému zelí přimícháme uvařené těstoviny a pokrm podle chuti přisolíme a opepříme.
- Podáváme s nakládanou okurkou.