Flíčky dušené s hlávkovým zelím

Ingredience


Cibule 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Slanina vepřová 200 g
Sůl 2 kávová lžička
Těstoviny flíčky 500 g
Voda pitná 2 l
Zelí hlávkové bílé 800 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme na cedníku okapat. Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a zpěníme ji. Vsypeme očištěné, nadrobno nakrájené hlávkové zelí, osolíme a dusíme doměkka. K měkkému zelí přimícháme uvařené těstoviny a pokrm podle chuti přisolíme a opepříme.
  2. Podáváme s nakládanou okurkou.