Plněné kedlubny
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kedlubna |
4 ks |
Kuřecí prsa |
250 g |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 30% |
200 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kedlubny oloupeme a vydlabeme část dužiny ze středu, aby vznikl prostor pro náplň.
- Kedlubny vložíme do zapékací misky, překryjeme alobalem a dáme předpéct.
- Na pánvi orestujeme cibulku, přidáme kuřecí maso, které jsme nakrájeli na malé kousky, přidáme nakrájená rajčata, rajčatový protlak, prolisovaný česnek a vše dochutíme solí a pepřem.
- Předpečené kedlubny plníme směsí a vrátíme je na pár minut do trouby.
- Před koncem pečení je posypeme strouhaným sýrem.