Plněné kedlubny

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Kedlubna 4 ks
Kuřecí prsa 250 g
Olej stolní 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Rajčata 2 ks
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 30% 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kedlubny oloupeme a vydlabeme část dužiny ze středu, aby vznikl prostor pro náplň.
  2. Kedlubny vložíme do zapékací misky, překryjeme alobalem a dáme předpéct.
  3. Na pánvi orestujeme cibulku, přidáme kuřecí maso, které jsme nakrájeli na malé kousky, přidáme nakrájená rajčata, rajčatový protlak, prolisovaný česnek a vše dochutíme solí a pepřem.
  4. Předpečené kedlubny plníme směsí a vrátíme je na pár minut do trouby.
  5. Před koncem pečení je posypeme strouhaným sýrem.