Pašovy masové kuličky

Ingredience


Citronová šťáva 1 kávová lžička
Jehněčí maso 300 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Olej olivový 3 dl
Paprika mletá pálivá 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rýže předvařená (parboiled) 120 g
Sůl 1 polévková lžíce
Telecí plec 300 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 1 dl
Zakysaná smetana 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mleté telecí a jehněčí maso smícháme s předvařenou rýží, přidáme sůl, pepř a citronovou šťávu.
  2. Dobře promícháme a dáme do chladničky na 1 hodinu odležet.
  3. Z mouky a vajíček si umícháme hustší těstíčko, ve kterém obalujeme kuličky z mletého masa, které hned pokládáme na rozpálený olivový olej a smažíme. Pak kuličky odložíme na talíř.
  4. K tomu samému scezenému oleji přidáme 1 lžičku pálivé papriky, zamícháme, přilijeme 1 dl vody a chvilku provaříme.
  5. Pašovy kuličky servírujeme na talíři polité paprikovou omáčkou a každou ozdobíme kopečkem zakysané smetany.