Pašovy masové kuličky
Ingredience
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Jehněčí maso |
300 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Olej olivový |
3 dl |
Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rýže předvařená (parboiled) |
120 g |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Telecí plec |
300 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1 dl |
Zakysaná smetana |
2 dl |
-
Doba přípravy: 100 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mleté telecí a jehněčí maso smícháme s předvařenou rýží, přidáme sůl, pepř a citronovou šťávu.
- Dobře promícháme a dáme do chladničky na 1 hodinu odležet.
- Z mouky a vajíček si umícháme hustší těstíčko, ve kterém obalujeme kuličky z mletého masa, které hned pokládáme na rozpálený olivový olej a smažíme. Pak kuličky odložíme na talíř.
- K tomu samému scezenému oleji přidáme 1 lžičku pálivé papriky, zamícháme, přilijeme 1 dl vody a chvilku provaříme.
- Pašovy kuličky servírujeme na talíři polité paprikovou omáčkou a každou ozdobíme kopečkem zakysané smetany.