Telecí s cibulí a česnekem

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 20 ks
Cibule 600 g
Máslo čerstvé 150 g
Paprika mletá pálivá 1 kávová lžička
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1 polévková lžíce
Telecí plec 800 g
Víno bílé 2 dl
Voda pitná 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí maso pokrájíme na větší kusy, osolíme, vložíme do pekáče a přidáme k němu cibuli pokrájenou na čtvrtky, celé stroužky česneku, červenou pálivou a sladkou papriku, pepř, bobkový list, 2 dl bílého vína a 150 g másla.
  2. Zalijeme vodou, aby maso bylo ponořené.
  3. Pekáč s masem zakryjeme pokličkou a vložíme do dobře vyhřáté trouby. Pečeme 3 hodiny při teplotě 180°C.