Telecí s cibulí a česnekem
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
20 ks |
Cibule |
600 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Telecí plec |
800 g |
Víno bílé |
2 dl |
Voda pitná |
300 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 180 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Telecí maso pokrájíme na větší kusy, osolíme, vložíme do pekáče a přidáme k němu cibuli pokrájenou na čtvrtky, celé stroužky česneku, červenou pálivou a sladkou papriku, pepř, bobkový list, 2 dl bílého vína a 150 g másla.
- Zalijeme vodou, aby maso bylo ponořené.
- Pekáč s masem zakryjeme pokličkou a vložíme do dobře vyhřáté trouby. Pečeme 3 hodiny při teplotě 180°C.