Telecí džuveč s rýží

Ingredience


Máslo čerstvé 100 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rýže loupaná 300 g
Sůl 1 polévková lžíce
Telecí plec 1 kg
Voda pitná 0.8 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, krátce restujeme z obou stran na rozpáleném másle (přibližně 4 minuty), přilijeme 5 dl vody a za občasného promíchání dusíme, až bude maso měkké.
  2. Řádně promytou rýži přidáme k masu, zalijeme 3 dl vody, opepříme, promícháme a dáme péct, dokud rýže nezměkne.
  3. Džuveč servírujeme posypaný zelenou petrželkou.