Telecí džuveč s rýží
Ingredience
Máslo čerstvé |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rýže loupaná |
300 g |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Telecí plec |
1 kg |
Voda pitná |
0.8 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Telecí maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, krátce restujeme z obou stran na rozpáleném másle (přibližně 4 minuty), přilijeme 5 dl vody a za občasného promíchání dusíme, až bude maso měkké.
- Řádně promytou rýži přidáme k masu, zalijeme 3 dl vody, opepříme, promícháme a dáme péct, dokud rýže nezměkne.
- Džuveč servírujeme posypaný zelenou petrželkou.