Sekaná s vejci natvrdo
Ingredience
Chléb pšeničný (bílý) |
100 g |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
1 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Okurky nakládané |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
3 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
1 dl |
Slanina vepřová |
75 g |
Smetana ke šlehání 30% |
2 dl |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Telecí maso mleté |
750 g |
Tymián čerstvý |
0.25 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 50 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do mísy dáme mleté telecí maso.
- Přidáme na kostky pokrájená dvě vejce uvařená natvrdo, sladkokyselou okurku a slaninu pokrájenou na drobné kostičky, chleba, který jsme si předtím namočili do mléka, tymián, syrové vajíčko, hořčici, sůl, pepř a drobně nasekanou zelenou petrželku.
- Vše spolu dobře promícháme a necháme v chladničce 1/2 hodiny uležet.
- Na vál si nasypeme trochu mouky, maso vyklopíme a uhněteme velkou šišku, kterou dáme do vymazaného pekáče, polijeme rozpuštěným sádlem a vložíme do vyhřáté trouby.
- Sekanou pečeme při 200 °C a průběžně ji podléváme teplou vodou.
- Před dopečením sekanou polijeme smetanou a necháme chvíli dopéci tak, aby měla hnědou kůrku.