Sekaná s vejci natvrdo

Ingredience


Chléb pšeničný (bílý) 100 g
Hořčice 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 1 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Okurky nakládané 1 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 3 polévková lžíce
Sádlo škvařené 1 dl
Slanina vepřová 75 g
Smetana ke šlehání 30% 2 dl
Sůl 1 polévková lžíce
Telecí maso mleté 750 g
Tymián čerstvý 0.25 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy dáme mleté telecí maso.
  2. Přidáme na kostky pokrájená dvě vejce uvařená natvrdo, sladkokyselou okurku a slaninu pokrájenou na drobné kostičky, chleba, který jsme si předtím namočili do mléka, tymián, syrové vajíčko, hořčici, sůl, pepř a drobně nasekanou zelenou petrželku.
  3. Vše spolu dobře promícháme a necháme v chladničce 1/2 hodiny uležet.
  4. Na vál si nasypeme trochu mouky, maso vyklopíme a uhněteme velkou šišku, kterou dáme do vymazaného pekáče, polijeme rozpuštěným sádlem a vložíme do vyhřáté trouby.
  5. Sekanou pečeme při 200 °C a průběžně ji podléváme teplou vodou.
  6. Před dopečením sekanou polijeme smetanou a necháme chvíli dopéci tak, aby měla hnědou kůrku.