Skořicové růžičky
Ingredience
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Cukr moučkový |
200 g |
Mandle |
30 g |
Máslo čerstvé |
140 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
220 g |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Změklé máslo nebo sádlo utřeme s jedním vejcem a cukrem, přidáme mouku, skořici, citrónovou kůru a šťávu.
- Zpracujeme těsto, vyválíme a vykrajujeme kytičky, které potřeme rozšlehaným vejcem a ozdobíme mandlovými lupínky.
- Pečeme v předehřáté troubě dorůžova.