Hovězí pilaf
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Hovězí maso zadní |
400 g |
Hovězí vývar základní |
0.5 dl |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Rýže loupaná |
400 g |
Sůl |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zadní hovězí maso umyjeme a nakrájíme na větší kousky.
- Maso osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova orestujeme.
- Maso z pánve vyndáme a na tom samém oleji usmažíme drobně pokrájenou cibuli, přidáme rajčatový protlak, papriku, sůl a přilijeme 0,5 dl hovězího vývaru.
- Vše promícháme a pod pokličkou necháme vařit 5 minut, přidáme dobře promytou rýži a maso znovu promícháme.
- Pánev zakryjeme pokličkou a v dobře vyhřáté troubě nejdříve maso s rýží dusíme asi 15 - 20 minut, pak poklici odděláme a pokrm zapékáme.
- Hovězí pilaf by měl být zapečený, ale nesmí být vysušený.