Hovězí pilaf

Hovězí pilaf - obrázek

Ingredience


Cibule 2 ks
Hovězí maso zadní 400 g
Hovězí vývar základní 0.5 dl
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Rýže loupaná 400 g
Sůl 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zadní hovězí maso umyjeme a nakrájíme na větší kousky.
  2. Maso osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova orestujeme.
  3. Maso z pánve vyndáme a na tom samém oleji usmažíme drobně pokrájenou cibuli, přidáme rajčatový protlak, papriku, sůl a přilijeme 0,5 dl hovězího vývaru.
  4. Vše promícháme a pod pokličkou necháme vařit 5 minut, přidáme dobře promytou rýži a maso znovu promícháme.
  5. Pánev zakryjeme pokličkou a v dobře vyhřáté troubě nejdříve maso s rýží dusíme asi 15 - 20 minut, pak poklici odděláme a pokrm zapékáme.
  6. Hovězí pilaf by měl být zapečený, ale nesmí být vysušený.