Burek

Ingredience


Cibule 3 ks
Hovězí maso mleté 250 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 0.5 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
Vepřové maso mleté 250 g
Mouka pšeničná hladká T 650 500 g
Ocet kvasný lihový 1 kávová lžička
Olej olivový 3 polévková lžíce
Sádlo škvařené 70 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy dáme mleté hovězí a vepřové maso, drobně pokrájenou cibuli, 1 vejce, pepř a sůl.
  2. Vše dobře promícháme a necháme v chladu odpočinout.
  3. Mezitím si připravíme těsto.
  4. Na vál si dáme hladkou mouku, uděláme do ní důlek, do kterého dáme syrové vajíčko, olej, ocet, sůl a vodu dle potřeby.
  5. Vše promícháme pomocí vidličky a rukama vypracujeme středně tuhé těsto, které rozdělíme na 5 dílů.
  6. Z každého dílu vyválíme tenké obdélníkové pláty, které necháme chvilku proschnout.
  7. Masovou směs si rozdělíme též na 5 dílů.
  8. Na každý plát naneseme díl masové směsi, rozetřeme a po délce pevně zavineme jako závin.
  9. Všechny záviny poskládáme vedle sebe na vymazaný plech sádlem a dáme péct na 1 hodinu do dobře vyhřáté trouby.
  10. Pečeme při 170 stupních C a občas záviny během pečení propíchneme vidličkou.
  11. Před dopečením burek potřeme olejem.