Vařené masové kuličky

Ingredience


Cibule 2 ks
Hovězí maso zadní 500 g
Hovězí vývar základní 1.5 l
Máslo čerstvé 50 g
Mouka polohrubá 80 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Protlak rajčatový 0.5 dl
Rýže loupaná 50 g
Smetana 33% (šlehačka) 4 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Umyté hovězí maso pokrájíme na kusy, pomeleme na masovém mlýnku a dáme do mísy.
  2. K masu přidáme dobře promytou rýži, vejce, drobně nakrájenou 1 cibuli, sůl, a pepř.
  3. Masovou směs dobře vymícháme u uděláme z ní kuličky o průměru 3 cm.
  4. Kuličky obalujeme v polohrubé mouce a vkládáme je do vařícího osoleného vývaru, do které jsme dali vařit druhou nakrájenou cibuli.
  5. Vaříme přibližně 15 minut, než rýže v kuličkách změkne.
  6. Na pánev si dáme rozehřát máslo, přisypeme papriku, orestujeme, přidáme rajčatový protlak.
  7. Rajčatovou směs přidáme za stálého míchání do vody k masovým kuličkám a chvíli povaříme.
  8. Masové kuličky podáváme na talíři s omáčkou, na kterou přidáme
  9. 1 lžíci sladké smetany.