Mleté řízky v jogurtu
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Hovězí maso mleté |
250 g |
Jogurt bílý |
5 dl |
Mléko polotučné |
1 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1 dl |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřové maso mleté |
250 g |
Žemle tuková |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mleté hovězí a vepřové maso dáme do mísy, přidáme k němu nadrobno nakrájenou cibuli, vejce, sůl a housku, kterou jsme si namočili do mléka.
- Vše důkladně promícháme a připravíme si z masa karbanátky, které obalíme v mouce a na rozpáleném oleji opečeme z každé strany dozlatova.
- Karbanátky vyndáme a do výpeku vmícháme zbylou mouku, jogurt, drobně posekanou petrželku, pepř a dosolíme podle chuti.
- Pořádně promícháme, karbanátky vložíme do vzniklé omáčky a vše krátce provaříme při mírné teplotě 10 minut.