Mleté řízky v jogurtu

Ingredience


Cibule 2 ks
Hovězí maso mleté 250 g
Jogurt bílý 5 dl
Mléko polotučné 1 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 4 polévková lžíce
Olej rostlinný 1 dl
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 3 polévková lžíce
Sůl 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
Vepřové maso mleté 250 g
Žemle tuková 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mleté hovězí a vepřové maso dáme do mísy, přidáme k němu nadrobno nakrájenou cibuli, vejce, sůl a housku, kterou jsme si namočili do mléka.
  2. Vše důkladně promícháme a připravíme si z masa karbanátky, které obalíme v mouce a na rozpáleném oleji opečeme z každé strany dozlatova.
  3. Karbanátky vyndáme a do výpeku vmícháme zbylou mouku, jogurt, drobně posekanou petrželku, pepř a dosolíme podle chuti.
  4. Pořádně promícháme, karbanátky vložíme do vzniklé omáčky a vše krátce provaříme při mírné teplotě 10 minut.