Myslivecký vývar

Ingredience


Celer bulvový 80 g
Ječné kroupy 160 g
Koroptev 900 g
Nové koření celé 4 g
Pažitka 20 g
Pepř černý celý 3 g
Sůl 8 g
Voda pitná 1800 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce vložíme očištěnou a vyvrhnutou koroptev, zalijeme vodou, přidáme pepř, nové koření, osolíme a uvaříme doměkka. Koroptev vyjmeme, obereme maso a nakrájíme na kousky.
  2. Celer očistíme, nakrájíme na proužky a spolu s kroupami vložíme do vývaru z koroptve a necháme vařit 30 minut.
  3. Do talíře dáme lžíci masa z koroptve a zalijeme vývarem s celerem a kroupami.
  4. Polévku nalijeme do talířů, posypeme posekanou pažitkou a podáváme teplou.