Myslivecký vývar
Ingredience
Celer bulvový |
80 g |
Ječné kroupy |
160 g |
Koroptev |
900 g |
Nové koření celé |
4 g |
Pažitka |
20 g |
Pepř černý celý |
3 g |
Sůl |
8 g |
Voda pitná |
1800 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do hrnce vložíme očištěnou a vyvrhnutou koroptev, zalijeme vodou, přidáme pepř, nové koření, osolíme a uvaříme doměkka. Koroptev vyjmeme, obereme maso a nakrájíme na kousky.
- Celer očistíme, nakrájíme na proužky a spolu s kroupami vložíme do vývaru z koroptve a necháme vařit 30 minut.
- Do talíře dáme lžíci masa z koroptve a zalijeme vývarem s celerem a kroupami.
- Polévku nalijeme do talířů, posypeme posekanou pažitkou a podáváme teplou.