Pizza bianca s cuketami

Ingredience


Cuketa 2 ks
Droždí 1 kostka
Mouka pšeničná hladká T 650 400 g
Mozzarella 300 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Rozmarýn čerstvý 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 225 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vodu zahřejeme na 50 °C. (V mikrovlnné troubě zahříváme při vysokém výkonu zhruba 1 minutu.)
  2. Smícháme mouku, droždí, sůl a vmícháme většinu vody s olivovým olejem. Podle potřeby přidáme zbytek vody.
  3. Těsto na pomoučněném vále důkladně propracováváme asi 10 minut. Vytřeme olejem misku a vložíme do ní vypracované těsto ve tvaru koule. Těsto obrátíme, aby bylo olejem pokryté. Mísu přikryjeme a necháme kynout, dokud se objem těsta nezdvojnásobí.
  4. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál, rychle prohněteme, přikryjeme obrácenou mísou a necháme 10 minut odpočívat.
  5. Zatím si nastrouháme škrabkou cukety na velmi tenké plátky. Mozzarellu nakrájíme na kostičky.
  6. Těsto rozdělíme na polovinu. Jednu polovinu přikryjeme, druhou rozválíme na placku o průměru asi 23 cm.
  7. Přeneseme ji na mírně pomoučněný pečící plech, naneseme na ni polovinu mozzarelly, cuket a nakrájený rozmarýn.
  8. Stejným způsobem připravíme i druhou část těsta.
  9. Pizzy pečeme zhruba 15 minut v předehřáté troubě na 220 °C. Těsto musí být příjemně křupavé.