Pizza bianca s cuketami
Ingredience
Cuketa |
2 ks |
Droždí |
1 kostka |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
400 g |
Mozzarella |
300 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Rozmarýn čerstvý |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
225 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Vodu zahřejeme na 50 °C. (V mikrovlnné troubě zahříváme při vysokém výkonu zhruba 1 minutu.)
- Smícháme mouku, droždí, sůl a vmícháme většinu vody s olivovým olejem. Podle potřeby přidáme zbytek vody.
- Těsto na pomoučněném vále důkladně propracováváme asi 10 minut. Vytřeme olejem misku a vložíme do ní vypracované těsto ve tvaru koule. Těsto obrátíme, aby bylo olejem pokryté. Mísu přikryjeme a necháme kynout, dokud se objem těsta nezdvojnásobí.
- Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál, rychle prohněteme, přikryjeme obrácenou mísou a necháme 10 minut odpočívat.
- Zatím si nastrouháme škrabkou cukety na velmi tenké plátky. Mozzarellu nakrájíme na kostičky.
- Těsto rozdělíme na polovinu. Jednu polovinu přikryjeme, druhou rozválíme na placku o průměru asi 23 cm.
- Přeneseme ji na mírně pomoučněný pečící plech, naneseme na ni polovinu mozzarelly, cuket a nakrájený rozmarýn.
- Stejným způsobem připravíme i druhou část těsta.
- Pizzy pečeme zhruba 15 minut v předehřáté troubě na 220 °C. Těsto musí být příjemně křupavé.