Biscotti s mandlemi
Ingredience
Cukr krupice |
100 g |
Mandle |
200 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
215 g |
Šafrán |
1 špetka |
Soda jedlá |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Neloupané celé mandle rozprostřeme na plech a necháme v troubě péci, až mandle mírně zhnědnou, zhruba 15 minut. Po vychladnutí část mandlí (cca 55 g) umeleme na velmi jemno, zbylou část nahrubo nasekáme.
- V míse smícháme cukr, mouku s jedlou sodou, šafrán, sůl a mleté mandle. Ve směsi uděláme důlek, do nějž rozklepneme vejce a vypracujeme těsto. Na pomoučeném válu přimícháme sekané mandle a řádně těsto vypracujeme.
- Těsto rozdělíme na tři díly, z nichž vyválíme válečky o průměru zhruba 2,5 centimetru. Válečky přeneseme na předehřátý plech, lehce potřeme rozšlehaným bílkem a pečeme asi 20 minut.
- Po vyjmutí z trouby krájíme z válečků velmi ostrým nožem plátky silné zhruba 1 centimetr, které vrátíme zpět na plech a asi 25 minut pečeme v troubě při teplotě 140 °C. Na mřížce je necháme vychladnout.