Vývar s opečeným chlebem
Ingredience
Brukev řepka |
100 g |
Chléb pšeničný (bílý) |
200 g |
Hovězí vývar základní |
2 l |
Karotka |
100 g |
Pórek |
50 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
50 g |




-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Základní hovězí vývar přivedeme k varu. Přisypeme na kostičky nakrájenou karotku a brukev, přidáme pórek, který pokrájíme na kolečka. Povaříme 20 minut.
- Bílý chléb nebo veku nakrájíme na větší kostky, na pánvi opražíme, vyskládáme na plech, posypeme sýrem a krátce v troubě zapečeme. Asi 10 minut, dokud se sýr lehce nerozteče.
- Podáváme zvlášť vývar a zvlášť opečený chléb na dezertním talířku.