Vývar s opečeným chlebem

Ingredience


Brukev řepka 100 g
Chléb pšeničný (bílý) 200 g
Hovězí vývar základní 2 l
Karotka 100 g
Pórek 50 g
Sýr Ementál (Primátor) 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Základní hovězí vývar přivedeme k varu. Přisypeme na kostičky nakrájenou karotku a brukev, přidáme pórek, který pokrájíme na kolečka. Povaříme 20 minut.
  2. Bílý chléb nebo veku nakrájíme na větší kostky, na pánvi opražíme, vyskládáme na plech, posypeme sýrem a krátce v troubě zapečeme. Asi 10 minut, dokud se sýr lehce nerozteče.
  3. Podáváme zvlášť vývar a zvlášť opečený chléb na dezertním talířku.