Skotský vývar
Ingredience
Brukev řepka |
100 g |
Celer bulvový |
100 g |
Cibule |
50 g |
Hovězí vývar základní |
2 l |
Ječné kroupy |
200 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
50 g |
Skopová krkovička |
300 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Do základního vývaru vložíme skopový krk a vaříme 2 hodiny. Přibližně půl hodiny před koncem vaření přidáme nadrobno pokrájenou zeleninu: mrkev, celer, brukev, cibuli a pórek. Ochutíme pepřem a solí.
- Perlové kroupy uvaříme zvlášť v troše vývaru, scedíme a necháme okapat.
- Vývar přecedíme, maso z krku obereme a nakrájíme na malé kousky. Do talíře dáme vždy lžíci krup, lžíci zeleniny, pár kousků masa, zalijeme horkým vývarem a podáváme.