Skotský vývar

Ingredience


Brukev řepka 100 g
Celer bulvový 100 g
Cibule 50 g
Hovězí vývar základní 2 l
Ječné kroupy 200 g
Mrkev kořen 100 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 50 g
Skopová krkovička 300 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do základního vývaru vložíme skopový krk a vaříme 2 hodiny. Přibližně půl hodiny před koncem vaření přidáme nadrobno pokrájenou zeleninu: mrkev, celer, brukev, cibuli a pórek. Ochutíme pepřem a solí.
  2. Perlové kroupy uvaříme zvlášť v troše vývaru, scedíme a necháme okapat.
  3. Vývar přecedíme, maso z krku obereme a nakrájíme na malé kousky. Do talíře dáme vždy lžíci krup, lžíci zeleniny, pár kousků masa, zalijeme horkým vývarem a podáváme.