Vývar s hovězím morkem
Ingredience
Chléb pšeničný (bílý) |
200 g |
Locika salátová |
120 g |
Morek |
120 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
100 g |
Vývar z hovězích kostí |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Vývar z kostí přivedeme k varu. Lociky pokrájíme nadrobno a vložíme do vývaru. Povaříme 10 minut.
- Morek z kostí nakrájíme na kolečka a posypeme strouhaným sýrem.
- Bílý chléb nebo veku nakrájíme na proužky a na pánvi opražíme.
- Do talíře vložíme 2 až 3 kolečka morku se sýrem, zalijeme horkým vývarem s locikou a posypeme několika proužky opraženého chleba.