Pečené jehně s jarní cibulkou
Ingredience
Cibule |
10 ks |
Jehněčí maso |
5 kg |
Máslo čerstvé |
120 g |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
Voda pitná |
3 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 150 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Očištěné, vykuchané a omyté malé jehně osolíme, potřeme máslem a posypeme červenou paprikou. Vložíme ho do pekáče, podlijeme 3 dl vody a pečeme při 200 °C v dobře předehřáté troubě do změknutí masa (přibližně 2 hodiny).
- Během pečení několikrát jehně podléváme troškou vody a potíráme výpekem.
- Když je maso měkké, pokrájíme na kolečka jarní cibuli, přidáme ji k masové šťávě, kterou budeme jehně ještě polévat asi 30 minut.