Pečené jehně s jarní cibulkou

Ingredience


Cibule 10 ks
Jehněčí maso 5 kg
Máslo čerstvé 120 g
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 polévková lžíce
Voda pitná 3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné, vykuchané a omyté malé jehně osolíme, potřeme máslem a posypeme červenou paprikou. Vložíme ho do pekáče, podlijeme 3 dl vody a pečeme při 200 °C v dobře předehřáté troubě do změknutí masa (přibližně 2 hodiny).
  2. Během pečení několikrát jehně podléváme troškou vody a potíráme výpekem.
  3. Když je maso měkké, pokrájíme na kolečka jarní cibuli, přidáme ji k masové šťávě, kterou budeme jehně ještě polévat asi 30 minut.