Skopový guláš se zakysanou smetanou

Ingredience


Česnek 3 ks
Cibule 500 g
Kmín drcený 1 kávová lžička
Majoránka 1 kávová lžička
Olej slunečnicový 0.5 dl
Paprika mletá pálivá 1 kávová lžička
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Skopová plec 500 g
Sůl 1 polévková lžíce
Voda pitná 4 dl
Zakysaná smetana 0.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Skopové maso umyjeme a nakrájíme na kostky.
  2. V hrnci rozehřejeme olej a maso prudce osmažíme ze všech stran.
  3. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, česnek, červenou papriku, sůl, promícháme s masem a pod pokličkou dusíme 15 minut.
  4. K masu přilijeme 2 dl horké vody a pomalu vaříme 1 hodinu. Během vaření občas promícháme.
  5. Ve zbývající vodě rozmícháme rajčatový protlak, majoránku a kmín, směs přilijeme k masu, promícháme a dusíme další hodinu.
  6. Těsně před podáváním guláše zamícháme 1/4 l zakysané smetany a dochutíme solí.