Skopový guláš se zakysanou smetanou
Ingredience
Česnek |
3 ks |
Cibule |
500 g |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Olej slunečnicový |
0.5 dl |
Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Skopová plec |
500 g |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
4 dl |
Zakysaná smetana |
0.25 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Skopové maso umyjeme a nakrájíme na kostky.
- V hrnci rozehřejeme olej a maso prudce osmažíme ze všech stran.
- Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, česnek, červenou papriku, sůl, promícháme s masem a pod pokličkou dusíme 15 minut.
- K masu přilijeme 2 dl horké vody a pomalu vaříme 1 hodinu. Během vaření občas promícháme.
- Ve zbývající vodě rozmícháme rajčatový protlak, majoránku a kmín, směs přilijeme k masu, promícháme a dusíme další hodinu.
- Těsně před podáváním guláše zamícháme 1/4 l zakysané smetany a dochutíme solí.