Dolmadžik - játrové koláčky

Ingredience


Celer - nať 1 polévková lžíce
Cibule 2 ks
Játra jehněčí 600 g
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Olej slunečnicový 3 dl
Petržel - nať 3 polévková lžíce
Strouhanka 3 polévková lžíce
Sůl bylinková 1.5 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jehněčí játra omyjeme a krátce povaříme. Na masovém strojku je pomeleme a vložíme do mísy.
  2. Nadrobno nakrájenou cibuli na oleji usmažíme dozlatova a necháme vychladnout.
  3. Nakrájíme nadrobno zelenou petrželovou a celerovou nať, spolu s cibulí ji přidáme k játrům. Ještě přidáme vejce, sůl, podle potřeby trošku strouhanky a dobře promícháme. Směs by měla být tužší.
  4. Na pomoučeném vále vytvarujeme malé, ale vyšší placičky, které ponoříme do rozšlehaných vajíček a zprudka opečeme na rozpáleném oleji s máslem po obou stranách.
  5. Podáváme s bílým chlebem nebo s bramborovou kaší.