Dolmadžik - játrové koláčky
Ingredience
Celer - nať |
1 polévková lžíce |
Cibule |
2 ks |
Játra jehněčí |
600 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Olej slunečnicový |
3 dl |
Petržel - nať |
3 polévková lžíce |
Strouhanka |
3 polévková lžíce |
Sůl bylinková |
1.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jehněčí játra omyjeme a krátce povaříme. Na masovém strojku je pomeleme a vložíme do mísy.
- Nadrobno nakrájenou cibuli na oleji usmažíme dozlatova a necháme vychladnout.
- Nakrájíme nadrobno zelenou petrželovou a celerovou nať, spolu s cibulí ji přidáme k játrům. Ještě přidáme vejce, sůl, podle potřeby trošku strouhanky a dobře promícháme. Směs by měla být tužší.
- Na pomoučeném vále vytvarujeme malé, ale vyšší placičky, které ponoříme do rozšlehaných vajíček a zprudka opečeme na rozpáleném oleji s máslem po obou stranách.
- Podáváme s bílým chlebem nebo s bramborovou kaší.