Ovocné jáhly
Ingredience
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Jablka |
600 g |
Jáhly - loupané proso |
250 g |
Jogurt bílý |
200 g |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Jáhly spaříme horkou vodou a uvaříme se solí a lžící oleje, necháme je vychladnout.
- Nakrájená jablka na kousky podusíme s trochou vody a cukru a necháme vychladnout.
- Smícháme jáhly, jablka, jogurt s trochou skořice a osladíme medem.
- Dáme vychladit.