Skopové s vejci

Ingredience


Cibule 2 ks
Citrony 2 ks
Máslo čerstvé 120 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Skopové výsekové 600 g
Sůl 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Skopové maso umyjeme a pomeleme na masovém strojku.
  2. V pánvi na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní pomleté maso, sůl, pepř, vše dobře promícháme a podusíme pod pokličkou doměkka.
  3. Do zapékací mísy nebo pekáče dáme masovou směs, rovnoměrně ji rozetřeme a uděláme dlaní 4 důlky. Do každého důlku rozklepneme vajíčko, osolíme a posypeme sladkou paprikou. Zakryjeme pokličkou a dáme krátce zapéct do dobře rozehřáté trouby. Když jsou vajíčka upečená, směs s vejci rozdělíme na 4 porce.
  4. Každou porci na talíři ozdobíme plátky citronu.