Skopové s vejci
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Citrony |
2 ks |
Máslo čerstvé |
120 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Skopové výsekové |
600 g |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Skopové maso umyjeme a pomeleme na masovém strojku.
- V pánvi na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní pomleté maso, sůl, pepř, vše dobře promícháme a podusíme pod pokličkou doměkka.
- Do zapékací mísy nebo pekáče dáme masovou směs, rovnoměrně ji rozetřeme a uděláme dlaní 4 důlky. Do každého důlku rozklepneme vajíčko, osolíme a posypeme sladkou paprikou. Zakryjeme pokličkou a dáme krátce zapéct do dobře rozehřáté trouby. Když jsou vajíčka upečená, směs s vejci rozdělíme na 4 porce.
- Každou porci na talíři ozdobíme plátky citronu.