Mix kebab
Ingredience
Játra drůbeží |
100 g |
Játra husí |
50 g |
Játra krůtí |
100 g |
Krůtí maso |
250 g |
Kuřecí prsa |
250 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Olej olivový jedlý |
1 dl |
Pepř bílý |
1 kávová lžička |
Sůl |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso z krůty, kuřete a drůbeží játra (krůtí, husí, kuřecí) nakrájíme na kostky a slaninu na proužky. Vše v míse osolíme, opepříme a napícháme na omaštěné grilovací jehly tak, že střídáme maso s játry a prokládáme slaninou. Během grilování na mírném ohni jehly obracíme a potíráme olejem. Maso opečeme dozlatova.
- Při servírování maso stáhneme z jehel na talíře, polejeme rozpuštěným máslem a podáváme s vařenou rýží a rajčatovým salátem.
- Zeleninové přílohy podáváme podle chuti.