Kuře s chřestem, sýrem a kajmakem

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Chřest zelený 500 g
Kajmak 400 g
Kuřecí prsa 800 g
Máslo čerstvé 120 g
Mléko plnotučné 1.5 dl
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sůl 1 polévková lžíce
Sůl mořská 2 špetka
Sýr Čedar 80 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá kuřecí prsa osušíme, osolíme a opepříme. Prsa mírně naklepeme, vložíme na dno pekáče, který jsme si vytřeli máslem (50 g).
  2. Kajmak smícháme s mlékem a utřeme s česnekem a 2 špetkami mořské soli. Oloupeme a omyjeme čerstvý zelený chřest. Spodní tvrdé stonky (asi 3 cm) odřežeme. Chřest rozložíme na maso, zasypeme ho nastrouhaným tvrdým sýrem a zalijeme připraveným kajmakem. Po celém povrchu poklademe plátky másla (70 g).
  3. Pekáč zakryjeme poklicí a dáme do předehřáté trouby na 200°C péct. Pod poklicí pečeme (a zároveň dusíme) 30 minut, poté poklici odložíme a pečeme dalších 20-30 minut dozlatova.