Kuře s chřestem, sýrem a kajmakem
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chřest zelený |
500 g |
Kajmak |
400 g |
Kuřecí prsa |
800 g |
Máslo čerstvé |
120 g |
Mléko plnotučné |
1.5 dl |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Sůl mořská |
2 špetka |
Sýr Čedar |
80 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá kuřecí prsa osušíme, osolíme a opepříme. Prsa mírně naklepeme, vložíme na dno pekáče, který jsme si vytřeli máslem (50 g).
- Kajmak smícháme s mlékem a utřeme s česnekem a 2 špetkami mořské soli. Oloupeme a omyjeme čerstvý zelený chřest. Spodní tvrdé stonky (asi 3 cm) odřežeme. Chřest rozložíme na maso, zasypeme ho nastrouhaným tvrdým sýrem a zalijeme připraveným kajmakem. Po celém povrchu poklademe plátky másla (70 g).
- Pekáč zakryjeme poklicí a dáme do předehřáté trouby na 200°C péct. Pod poklicí pečeme (a zároveň dusíme) 30 minut, poté poklici odložíme a pečeme dalších 20-30 minut dozlatova.