Hovězí tokáň
Ingredience
Cibule |
400 g |
Hovězí maso vařené |
750 g |
Hovězí vývar základní |
500 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Paprikové lusky čerstvé |
400 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Protlak rajčatový |
200 g |
Sůl |
30 g |
Tuk |
120 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Dušené nebo vařené hovězí maso nakrájíme na kousky.
- Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme dorůžova na části tuku. Přidáme maso, osolíme je, opepříme, osmahneme a za stálého míchání podusíme. Mírně podlijeme vývarem a dusíme ve vlastní šťávě.
- Když je maso poloměkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmažíme, zalijeme trochou vlažného vývaru, rozmícháme a dusíme doměkka.
- Paprikové lusky zbavené semen opláchneme a nakrájíme na nudličky. Společně s rajčatovým protlakem je osmahneme na zbývajícím tuku a přidáme k masu.
- Nakonec pokrm dochutíme solí a chvíli podusíme.