Hovězí tokáň

Ingredience


Cibule 400 g
Hovězí maso vařené 750 g
Hovězí vývar základní 500 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Paprikové lusky čerstvé 400 g
Pepř černý mletý 1 g
Protlak rajčatový 200 g
Sůl 30 g
Tuk 120 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dušené nebo vařené hovězí maso nakrájíme na kousky.
  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme dorůžova na části tuku. Přidáme maso, osolíme je, opepříme, osmahneme a za stálého míchání podusíme. Mírně podlijeme vývarem a dusíme ve vlastní šťávě.
  3. Když je maso poloměkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmažíme, zalijeme trochou vlažného vývaru, rozmícháme a dusíme doměkka.
  4. Paprikové lusky zbavené semen opláchneme a nakrájíme na nudličky. Společně s rajčatovým protlakem je osmahneme na zbývajícím tuku a přidáme k masu.
  5. Nakonec pokrm dochutíme solí a chvíli podusíme.