Kuřecí džuveč
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kuře |
1 ks |
Mléko - podmáslí |
3 dl |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Paprika mletá sladká |
0.5 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
4 ks |
Vývar drůbeží |
1 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Když má růžovou barvu, přidáme omyté naporcované kuře a restujeme ještě spolu s cibulí.
- K masu přidáme sůl, rajčatový protlak, sladkou papriku, a kuřecí vývar z kostí. Vše promícháme a pod pokličkou dusíme do měkka.
- Porce kuřete dáme do ohnivzdorných misek i s omáčkou.
- V kysaném mléce si rozmícháme vajíčka, osolíme a rozlijeme do každé misky, které dáme do dobře vyhřáté trouby zapéct.