Kuřecí džuveč

Ingredience


Cibule 1 ks
Kuře 1 ks
Mléko - podmáslí 3 dl
Olej slunečnicový 1 dl
Paprika mletá sladká 0.5 kávová lžička
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Sůl 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 4 ks
Vývar drůbeží 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Když má růžovou barvu, přidáme omyté naporcované kuře a restujeme ještě spolu s cibulí.
  2. K masu přidáme sůl, rajčatový protlak, sladkou papriku, a kuřecí vývar z kostí. Vše promícháme a pod pokličkou dusíme do měkka.
  3. Porce kuřete dáme do ohnivzdorných misek i s omáčkou.
  4. V kysaném mléce si rozmícháme vajíčka, osolíme a rozlijeme do každé misky, které dáme do dobře vyhřáté trouby zapéct.