Polévka z hovězích ocásků

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Celer řapíkatý 50 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 150 g
Hovězí oháňka 1 kg
Karotka 150 g
Kosti hovězí morkové 300 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 30 g
Protlak rajčatový 200 ml
Sůl 2 kávová lžička
Telecí koleno 600 g
Telecí nožičky 300 g
Víno červené 500 ml
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce vložíme ocásky, telecí maso, kosti, telecí nožičku, pokrájenou cibuli a karotku. Zalijeme vínem Frontignan a stejným množstvím vody. Přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut, až se nám tekutina téměř vyvaří. Přilijeme horkou vodu, přidáme rajský protlak, česnek, celer, petrželku, bobkový list, osolíme a opepříme. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni 4 hodiny.
  2. Polévku scedíme, vyndáme kosti, maso obereme, nakrájíme na kousky a vrátíme do polévky. Zeleninu propasírujeme přes hrubší síto a také vrátíme do polévky.
  3. Polévku ještě jednou krátce převaříme a podáváme v polévkové míse.