Polévka z hovězích ocásků
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Celer řapíkatý |
50 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
150 g |
Hovězí oháňka |
1 kg |
Karotka |
150 g |
Kosti hovězí morkové |
300 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
30 g |
Protlak rajčatový |
200 ml |
Sůl |
2 kávová lžička |
Telecí koleno |
600 g |
Telecí nožičky |
300 g |
Víno červené |
500 ml |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 270 min
-
Počet porcí: 16 porcí
- Do hrnce vložíme ocásky, telecí maso, kosti, telecí nožičku, pokrájenou cibuli a karotku. Zalijeme vínem Frontignan a stejným množstvím vody. Přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut, až se nám tekutina téměř vyvaří. Přilijeme horkou vodu, přidáme rajský protlak, česnek, celer, petrželku, bobkový list, osolíme a opepříme. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni 4 hodiny.
- Polévku scedíme, vyndáme kosti, maso obereme, nakrájíme na kousky a vrátíme do polévky. Zeleninu propasírujeme přes hrubší síto a také vrátíme do polévky.
- Polévku ještě jednou krátce převaříme a podáváme v polévkové míse.