Kuře paprikáš

Ingredience


Cibule 3 ks
Kuře 1 ks
Olej rostlinný 1 dl
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 1 polévková lžíce
Voda pitná 1 l
Mouka polohrubá 150 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, položíme na ni omyté porce kuřete, promícháme a spolu restujeme čtvrt hodiny.
  2. Poté kuře osolíme, posypeme paprikou a pepřem, zalijeme 1 litrem vody a dusíme skoro půl hodiny.
  3. Do misky dáme polohrubou mouku, vejce, špetku soli a vymícháme řidší těsto.
  4. Malou lžičkou nabíráme těsto a takto vytvořené knedlíčky přidáme vařit k masu. Knedlíčky s masem promícháme a vaříme spolu jen 8 minut. Dochutíme solí podle chuti.
  5. Kuřecí paprikáš podáváme s hlávkovým salátem přelité podmáslím.